Overslaan en naar de inhoud gaan

Photoshape3D, voor technische manuals die grààg gezien worden.

Technische manuals, installatiehandleidingen of gebruiksaanwijzingen zijn niet bepaald het populairste item in de communicatimix van een product.

Niet bij de consument die hen nauwelijks leest en bijna zonder uitzondering meteen met het product aan de slag gaat.
Maar ook niet bij de fabrikant. Een technische manual is voor hem een noodzakelijk kwaad. Er moet nu eenmaal een technische manual gemaakt worden om het product op de markt te mogen brengen.

De mensen die de manual moeten maken, zijn meestal de bedenkers of de engineers van het product en voor hen is alles uiteraard helder en duidelijk. En ze gaan ervan uit dat dit voor iedereen geldt. Dus worden er stappen overgeslagen, wordt er essentiële informatie niet verteld, vaak kloppen de stappen niet helemaal,...

Om die reden zijn technische manuals meestal de saaiste en meest onbegrijpbare lectuur die men zich kan voorstellen.
Wanneer ze vertaald worden, wat meestal het geval is, krijgen ze er nog een extra cryptolaag eromheen. Want vertalingen van manuals… die leest echt niemand meer na.
Taal blijkt hier gewoon een te hoge barrière.

Om die reden is een visuele handleiding duizenden keren doeltreffender. Zeker als die taalonafhankelijk kan gebeuren.

Maar een goede video van een installatie maken, is ook niet zo eenvoudig, neemt tijd in beslag en is bijgevolg vaak ook niet zo goedkoop.
Ook hier biedt Photoshape3D een prachtoplossing. De bewegende explosie-beelden tonen namelijk haarfijn hoe een product in elkaar zit en gemonteerd moet worden. Zonder woorden, zonder acteurs, zonder cameraman,…

Het mooie is dat we hier meestal kunnen starten van de CAD/CAM tekeningen die voor machinale productie noodzakelijk zijn. Deze files kunnen we als basis gebruiken voor ons 3D-model in Photoshape3D. Daar definiëren we dan de juiste materie, zodat ieder onderdeel levensecht lijkt, conform met wat mensen in hun productdoos aantreffen.

Vanaf dan kunnen we vlot alle filmtechnieken toepassen en letterlijk vanuit het niets een aansprekende handleiding maken die wél bekeken wordt en bovendien uw imago ondersteunt.