Overslaan en naar de inhoud gaan

Photoshape3D, voor packshots volgens de GS1-norm

logoGS1

Voor de sectoren food, fmcg, diy en tuin & dier is de GS1 datapool een standaard geworden die het bedrijfseconomisch leven heel wat makkelijker maakt.

Binnen GS1 zijn foto’s vereist van al uw producten volgens een zeer strikte methodologie. Dit zowel in het nemen van de foto’s als in de naamgeving en format waaronder deze aangeleverd moeten worden.

Voor doosverpakkingen moeten bijv. alle 6 zijden de verpakking gefotografeerd worden in een hoek van 0 graden.

Sinds 1 mei ’21 dient er ook een packshot aan iedere productfiche toegevoegd te worden, conform de GS1 richtlijnen. Dit in een hoek van 30 ° en een bovenaanzicht tussen 10° en 15°. Dat is verplicht voor alle producten die in de fmcg en foodservice sectoren verkocht worden. Het volledig pakket dat u moet aanleveren, ziet u hiernaast.

Momenteel is er nog een overgangsperiode voor bestaande producten, maar op 1 januari 2023 gaat deze regeling definitief in.

packshot1
packshot2
packshot3
packshot4
packshot5
packshot6
packshot7

Hoe gaat het in zijn werk?

Heel eenvoudig.

Voor een doosverpakking is een finale drukproef in hoge resolutie mét de kapvorm voldoende.

Die kan u gewoon opvragen bij uw drukker.

Die stuurt u door naar info@photoshape3D.com en wij doen de rest. Zie filmpje hiernaast.

Voor andere verpakkingen (flessen, flacons, tubes, folies,..) hebben we behalve de Hires drup-pdf ook een sample nodig.

Waarom is Photoshape3D de gedroomde oplossing voor al uw GS1 packshots ?

1. Tijdwinst.

Het enige wat u hoeft te doen is de drukklare HiRes PDF van uw verpakking naar ons doorsturen en Photoshape3D zorgt voor alle opnames die u nodig heeft. U hoeft niet te wachten tot de verpakkingen gedrukt en afgevuld zijn. U hoeft ze niet te verzamelen en u hoeft ze niet naar de fotograaf te brengen of zelf te fotograferen en te bewerken.

2. Kwaliteit gegarandeerd.

De belichting is altijd optimaal en gelijk. Het standpunt is geprogrammeerd, wordt bewaard en is dus altijd identiek. We kunnen meteen renderen volgens het gevraagde format, bijv met transparante achtergrond. Er is geen detourage nodig, geen nabewerking, geen fotoretouches,...

3. Flexibiliteit

Verpakkingen ondergaan doorgaans nogal wat veranderingen. Een kleine wijziging van de ingrediënten, een extra label, een nieuwe variëteit,… Stuur gewoon de nieuwe PDF door en Photoshape3D rendert een nieuwe packshot. Daarbij kunnen we het 3D-model recupereren en zijn de kosten nog beperkter.

4. Promotionele aanbiedingen

Zoals gebundelde producten per 2, 3 of 4 onder shrinkfolie of met een promoband. Of kortingen op een subgamma waarvoor u een groepsfoto nodig heeft. Ook die kunnen meteen correct en goedkoop vanaf één en hetzelfde camerastandpunt gevisualiseerd worden als we reeds over de afzonderlijke 3D-assets beschikken.

5. Extra 3D-mogelijkheden.

Met een Photoshape3D-beeld staat u al met één been in film. Er zijn tal van mogelijkheden om uw product te laten bewegen. Ronddraaien in 360° bijv. of uw product laten opstijgen, schuiven of uit de lucht laten vallen,… knappe effecten voor social media posts, of voor websites en e-shops. Dit zijn bovendien effecten die met gewone fotografie of zelfs video gewoon niet mogelijk zijn.