Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe gaat Photoshape 3D in zijn werk ?

De basis van een Photoshape 3D-object is een heel nauwkeurige tekening in 3 dimensies. In het geval dat het om een (semi)transparante verpakking gaat, speelt de wanddikte een cruciale rol, omdat die de graad van transparantie en reflectie zal bepalen.

Uniek aan Photoshape 3D is dat we echte materie toekennen aan de tekening. bijv. glas, acryl, pet, pvc,... Daardoor zal de virtuele Photoshape 3D-verpakking ook echt reageren met veranderende lichtomstandigheden. Net zoals een echte verpakking.

3dimensies
3dimensies
3dimensies

Eens dat gebeurd is, “vullen” we de verpakking met het Photoshape 3D, de ultieme virtuele packshot echte product in kwestie. Ook dat beschrijven we heel precies, met fysische parameters (viscositeit, helderheid, homogeniteit, enz..).

Daarna volgt het merkbeeld, ofwel rechtstreekse bedrukt op de verpakking, of via het etiket … ook daarvan omschrijven we de fysische eigenschappen zorgvuldig. De bedrukking zelf voegen we toe met de drukklare pdf van het etiket en we geven de plaats aan waar die op de verpakking moet komen.

Ten slotte zetten we de virtuele fotostudio klaar, plaatsen Photoshape 3D, de ultieme virtuele packshot we onze spots, bepalen ons camerastandpunt, en nemen we de virtuele packshot. Het uiteindelijke beeld wordt gerenderd in de resolutie die we wensen.

Het eindresultaat is niet te onderscheiden van een echte foto … en dat zonder fotograaf, fotostudio of camera.

Moet er iets aan veranderen, dan hoeven we niet helemaal te herbeginnen. Het grootste werk is immers reeds gebeurd. We kunnen producten gaan combineren, het camerastandpunt aanpassen, belichting  veranderen, een andere achtergrond gebruiken, enz..